Вдъхновение за кухня


Този месец сме подбрали няколко стилни и практични решения за кухня, които ни вдъхновяват да създаваме красив и устойчив дизайн.


Тук виждаме елегантна смесица от традиционен стил, който е внимателно осъвременен. Тъмният махагон придава тежест на дизайна, докато белите шкафове балансират с лекота и отвличат вниманието. Солидният мрамор по повърхностите и стените допълва уверения стил, а същевременно закачливите висящи лампи тип полилей ни въвличат в усещането за 21ви век.


Тази красива модерна кухня в бяло, златно и черно е дръзко, но
ненатарапчиво решение. Смелият избор на цветове придава идентичност на дизайна. Докато често срещаните синьо, бяло, сребристо, сиво и кафяво дават възможност за красив и мек дизайн, тук виждаме желание за уникалност и елегантен акцент върху характера на дизайна.


Светлосиният цвят може да бъде използван по много различни начини, но когато говорим за дървени мебели - той е един от фаворитите, особено в рустичния стил на обзавеждане. Често ще го видите съчетан с топли цветове, като тик или бор за повърхностите или паркета, или пък в посудата и декорацията на кухнята. Черният мрамор е добро решение в случая, защото балансира светлите цветове и заземява.
И, разбира се, не можем да пропуснем интригувщия характерен стил на изтърканите мебели.  Тук можем да видим стари на вид маса и окачен кухненски шкаф, съчетани със съвременни мебели. Това е пример за т.нар. на английски shabby chick style, или с други думи "захабен кокетен стил". Захабените мебели могат да бъдат автентични антикварни предмети или пък нови мебели, които се обработват така, че да изглеждат стари. Духът на такъв стил носи история назад във времето и придава уют и топлина на съвременния дизайн. Все пак, когато се подрежда такава кухня, трябва да се внимава, защото еклектиката в интериорния димайн е много опасна територия. Целта е да се постигне интересна симбиоза между старо и ново, но може да се получи пълно несъответствие между отделните мебели и детайли, те да не комуникират по никакъв начин по между си и да изглеждат неадекватно заедно. Всъщност това може да се каже и за всеки друг стил на обзавеждане. Дори да са в един стил и сходни цветови тонове, мебелите и декорацията могат да не си отиват заедно. Затова винаги е препоръчително да се посъветвате с професионален стилист или дизайнер, когато стилизирате дома си.

Подбрахме още няколко примера за интересни, удобни и красиви решения за кухня от различни стилове.

Забележете: акцента върху черното; подът от гранитогрес; големият остров в центъра; многото допълнителни места за хранене; трите висящи лампи; присъствието на светлина; големият хладилник; масата с компютър; високия таван.

Забележете: мраморния плот; дългия остров; двете вградени фурни една над друга; оптимизирането на пространството; многото шкафове и място за съдове и продукти; празното пространство по плотовете - минималистично решение; широката мивка; двата прозореца.

Забележете: конзолната маса за остров в центъра на кухнята; тъмносиният цвят; шарената мозайка; компактността на подредбата; тъмният, но топъл цвят паркет; разположението на кухненския бокс в къщата - в отворено пространство, за да не заема много място и да не изглежда малко и потискащо; голямата готварска печка.

Забележете: фигуративните плочки на пода; рустичният стил, изграден от малкия остров в центъра, удобния кожен стол, масата до него, стълбата, отворените дървени рафтове, висящите медни тигани и пейката встрани; големият прозорец; небрежното и същевременно изчистено и простичко подреждане на декорацията.


Снимки: Houzz

Коментари