Защо модерното не винаги е на мода?


Винаги съм гледала с интерес към книгите в малките книжарнички, магазинчетата за антикварни стоки, плейлистите с непозната ъндърграунд музика. Дори изпитвам странно задоволство, когато удължавам пешеходния си маршрут с обиколка през три малки улички, вместо да мина напряко по булеварда. Но защо?

Човек често си мисли, че е единственият или поне един от много, много малкото хора, които не се асоциират с голяма част от масовата култура и предпочитат да запълват жаждата си за изкуство, забавление, спорт, образование и дори избор на пешеходна пътека с алтернативи подходи. 

Истината е, че всеки един от нас търси алтернативен подход. Всеки един от нас се чувства специален и търси уличката, по която ще му е най-приятно да върви. И наистина - всеки един от нас Е специален. И всеки заслужава да намери своя специален подход към живота. Всеки един от нас може да изживява пълноценно времето си, като избира да се обгражда с точно тези усещания, които му пасват най-добре.

Добрата новина е, че има достатъчно улички са всеки от нас. И това, което винаги ще остане на мода, е да бъдеш различен. Да бъдеш себе си.

Коментари